luni, 19 ianuarie 2009

Elodya si cei 5 pechinezi

Am gasit-o pe Elodya. Scriu aceasta porcarie de povestioara deoarece vad ca subiectele sociale nu prind la public. Oare ar trebui sa vorbesc despre Nykitita sau Nashpa Braileanca?! Nu ar fi un efort sa scriu despre aceste pitoresti personaje din peisajul media romanesc, doar ca in 2 propozitii as epuiza ambele "subiecte de prima pagina". Sunt indignat. Lucrurile cu adevarat importante sunt mai ignorate decat o stafie "sexy".
"Motanul grizonat" de prin canalele O(bor)-T(aberei)-V(itan) prostea in fiecare seara, timp de un an, soriceii din fata cutiutei cu imagini. Ca sa-i abureasca cat mai repede, motanul le spunea soriceilor povesti insomniace despre o pisica-sefa de la "sfatul popular". Numele ei se afla pe buzele tuturor...Elodya. Chiar si vantul cand batea, soptea numele ei, mai ales cand batea dinspre groapa de gunoi de la Glina. Cica aceasta matza ar fi plecat prin paduri sa-l gaseasca pe motanul incaltat de la Nike. De atunci nimeni nu a mai auzit de ea. PANA AZI!!! In continuare urmariti intreaga intamplare a pisicii cu aventurile care au urmarit-o (sau mai literar era daca as fi scris...aventurile pe care le-a avut?!). Deci, sa va povestesc...mergand Elodya prin padure, la un moment dat i-a cazut in cap o coaja de aluna americana de la o veverita. Dupa cateva zile se trezeste intr-un "cotet". Ghiciti ce era cu acel cotet?! Acolo aveau resedinta cei 5 pechinezi fiorosi din vestul salbatic. Dupa lesinul din padure, pechinezii au gasit-o si au dus-o in casa lor. Acestia au avut grija de ea, acordandu-i multa atentie...banuiesc ca nu vazusera pisica pana atunci. Elodya era foarte fericita. In fiecare zi pregatea mancare pentru pechinezi, deoarece in timpul zilei ei lucrau ca si recuperatori. Recuperau resturile de hrana lasate de Lupul cel Batran. Seara de seara era petrecere mare la cotetul pechinezilor. Se imbatau cu tzuica de afine. Fumau toata iarba de pe un metru patrat. Ce mai, era o veselie totala. Pana intr-o zi cand pe deasupra cotetului zbura insistent un vultur cu doua elice. Elodya s-a panicat. Dupa cateva minute creatura zburatoare care face mult zgomot a plecat. Din acea zi Elodya le-a promis pechinezilor ca va sta ascunsa si ca va fi doar cu ei. La urma urmei ...it's better to be a pussycat with 5 dogs, than a pusi with a cat.
Anuntati-ma cand aveti chef de subiecte serioase!!!
Ablamos.

2 comentarii:

  1. pana la urma se marita "elodya"? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. eu zic sa o mai lasi pe elodia sa se mai odihneasca si sa scrii ceva si de magda ca, saracuta a fost sau nu rapita dar toata tara-i face audienta

    RăspundețiȘtergere