joi, 29 ianuarie 2009

Romania, estul salbatic!

Ajuns acasa, ca orice om din simplista societate, am pornit televizorul. Stirile vazute m-au uimit. Ma intrebam daca ma uit la Al-Jazeera sau la o televiziune din Romania. Incet, incet, am inceput sa inteleg exprimarea reporterului. Vorbea in limba mea, adica romana. Cum sa se intample in Romania atatea lucruri intr-o singura zi?! Cica niste arme au fost luate/ furate de la o baza militara din Ciorogarla. Imi pare rau pentru militarii care au fost in post in momentul "sustragerii" insa daca nu se mai uitau la Private Spice sigur erau mai eficienti. Cum "pana mea" sa iei niste arme fara ca sa te vada nimeni?! Oare in povestea asta s-a folosit lampa lui Aladin?! Parca vad covorasul magic zburand prin unitatea militara cu armamentul "jucaus".
Alta stire interesanta/ rara e reprezentata de stirea cu JAFUL din Brasov. Ma gandesc si eu, oare "mafiotii romani" trimisi acasa din Franta, Spania, Italia etc. au epuizat resursele internationale de "tinte banesti"?! Poate ca un pusti a vazut un film cu Jan Clod Vandam si deja se credea erou la stirile proteve. O alta posibilitate/ varianta este criza financiara. Chiar asa de "flamanzi" sunt unii incat sa incerce un jaf armat?! Stau si ma gandesc la faptul ca draga de criza financiara poate starni "scenarita" in mintea unui roman. Daca imi este permis un mic sfat, voi cei care aveti astfel de ganduri, va sugerez sa incercati o excursie la Hollywood. Sigur o sa dureze mai putin decat o "vizita" la Jilava.
Pentru ca totul sa fie "frumos", chiar cu cireasa, se vorbeste ca vremea se strica. Cica o sa ninga in zona de est. Ce sa mai zic...o sa avem un est inzapezit, nicidecum unul cu mult nisip.
Ce sa facem daca unii isi doresc nisip in chilotei...in loc de altceva!
Week-end relaxant!

4 comentarii:

  1. mai danete mai, da' tu chiar crezi ca armele alea le-a furat un hot oarecare? adica un hot din ala care a furat la viata lui si portofele, si gaini, si posete? asta e cusuta cu ata alba. oare cum pana ta, vorba ta, sa dispara atatea arme asa....la.....
    nu-ti dai seama? maine poimaine o sa auzi tot la teve ca au ajuns, printr-o mare comanda speciala, in cel mai nasol si nasolit loc de pe lumea asta.
    iar cu jaful ce sa mai zici? nu vezi ca am inceput si noi de cativa ani buni sa avem la greu oameni din astia extrem de periculosi. de aceea consider titlul textului tau foarte potrivit: Romania, estul salbatic! numai ca din filme culegem, din filme vom semana.
    hai pa, pa

    p.s. cine era comentatoru' tau nervos care te critica pentru diploma ta de jurnalist? :)) si by the way , eu pun anonim pt. ca e cel mai usor. am incercat cu nume si nu am reusit, tehnic vorbind...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai "ionete"...cica exista informatii cum ca persoanele care au luat armele sunt fosti angajati din respectiva unitate militara/ depozit. umbla vorba prin targ ca acestia au incercat sa se razbune pe ARMATA (pe unitatea lor, pe sefi etc), deoarece au fost demisi/ concediati. Daca nu o sa se musamalizeze povestea, poate o sa aflam si noi "adevarul".
    P.S. reply: nu stiu exact cine este "personaja comentatoare", insa am o banuiala. Cat despre faptul ca unele persoane care intra pe blogul meu se plang ca nu reusesc sa comenteze decat cu "Anonim"...declar in fata natiunii, ca NU ESTE NICIO PROBLEMA! comentati cum va e mai la indemana! Mersi pentru intelegere!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai, nenicule, asta nu sunt stiri pe care sa le inteleaga tot omu'! Dovada ca te-au cam macinat subiectele si nu ai putut dormi, or, nu ai avut despre ce scrie. Ma intreb de ce nu te duce capul dumitale sa postezi totusi si ceva ce nu au dat toate ziarele si televiziunile. Ai auzit de manipulare? sau nu v-a invatat asta in scoala?

    RăspundețiȘtergere