miercuri, 28 ianuarie 2009

Institutul de Sanatate Mecdonalz

S-a dat recent "publicitatii" un sondaj/ studiu din care reiese faptul ca NOI romanii suntem foarte mancalai, atunci cand vine vorba de fast-food. In tara noastra se paseaza foarte repede snobismul. In anii trecuti, cel putin, daca mancai la mec sau la keiefsi erai dintr-o anumita patura a societatii (oarecum superioara). Cum pentru a avea calitate iti trebuie competitie, tre’ sa vorbim si despre snek atek sau spring taim.
Ma distreaza foarte tare reclama la Mec, aia cu "un cantaret de hip-hop..."; Vorbind acum serios, il vedeti voi pe Jay-Z, Puff Daddy etc, mancand la fast-food?! Cica au super preturi la produse. Ce chestie, ma simt entuziasmat, chiar si monedele de 1 Ban imi topaie nerabdatoare prin buzunar pentru a ajunge pe tejgheaua mec-ului! Pe de alta parte, ma distreaza foarte mult denumirile produselor: "mecPuiPechinez; mec-intosh; mec-la; mec-homoroidus (cu H mut) etc. " - Deci, daca te simti vedeta, bun la gramatica (sau la semnele de punctuatie), mananca la mec! Pofta buna! Cred ca ficatul tau o sa dea o petrecere in cinstea ta...AFTER!
Despre keiefsi am numai cuvinte de lauda, adica laude auzite de la persoane care din "greseala" au lucrat in U.S. and A. (copyright Borat). Stimabilii studenti (la acea vreme) au ajuns in tara lu' Bush printr-un program "work & travel". Drumul lung "al dorului" i-a condus inspre keiefsi america. Din relatarile lor (niciunul nu era adelin petrisor), am inteles ca in bucatarie veneau pui de kentucky cu cate patru picioruse, patru aripioare, patru "cican fingars" etc. Cica la un moment dat, pe "fingar-ul" unui pui au gasit inelul lui Frodo!
La sping taim toate-s bune si frumoase, mai putin sanatoase. Ca la orice alt fast food cu "adaptabilitate romaneasca", dupa ce degusti minunatele bucate, ai un gust ciudat in gura (nu va speriati, am aflat de pasta de dinti).
Daca tot am vorbit despre "importantele" resurse de E-uri din "bucataria traditionala romaneasca", nu puteam sa uit de snek atek. Au mancarea aia ciudata..."tabule rasa" sau ceva de genu', un fel de shaorma...ma distreaza la culme.
Nu va speriati, sunt un simplu cetatean, care cand are burta goala apeleaza la aceste "gustari calde", doar nu credeati ca mananc doar la Casa di David sau la alte restaurante de fite din "ferentari".
Despre gregoryz nu vreau sa vorbesc, sa le fac reclama degeaba, deoarece nu mi-au dat zahar la cafea!
Asadar, cum ar spune romanul stabilit in Franta: Bon Apetit!

Un comentariu: