marți, 20 ianuarie 2009

Obama, 3 la 10 mii!!!

AAA, America. Delir, lacrimi, emotie, atmosfera de poveste la Washington. Nenea Obama a dovedit lumii ca se poate, chiar daca stramosii lui vanau gazele prin Kenya. N-am sa comentez campania lu' varu' Barack sau traiectoria pana la Casa Albicioasa. Vreau sa expun strategia de marketing care s-a incropit in jurul personajului care are soarele mult mai aproape (cu ajutorul celor de la NASA). Odata cu apropierea "inscaunarii" noului President, toata America a devenit un fel de europa (complexul comercial, nu continentul). Un val de spirit "bishnitzaresc" l-a cuprins pe aproape fiecare american mandru (care viseaza ca ziua sa fie luptator de wrestling, iar noaptea sa si-o...petreaca la mecdonalz cu Pamela Anderson). Precum ciupercile dupa ploaie, pe strazile americii au aparut fel de fel de chioscuri care vindeau "obamita". Mai exact, acestia vindeau "obama cu...orice". Un fel de shaorma, daca ma intelegeti. Cum ar suna: "vanzatorul: - ce doriti pe obama dumneavostra?", iar clientul sa raspunda: "pai as vrea un carnacior obama mare, niste marar cret obama, niste piper negru obama, un ketchup dulce obama. fara maioneza, va rog". Cam asa ar decurce discutia comerciant-client din State. In curand o sa apara noi branduri: Cocobama-Cola; Jakobama Daniel's; Winstonbama etc. Este clar ca cel de-al 44-lea presedinte american a devenit un brand, inainte de-a fi investit in functie. De la chilotei din piele de leopard, la posete din piele de mustang, toate produsele aveau efigia O-ba-ma. Ca fapt divers, toate aceste "suveniruri" s-au vandut in prostie.
Aceasta poveste ma trimite direct la o viziune abstracta. Cum ar fi sa vedem in patria noastra la alegerile din acest an produse cu emblema "catindatilor"?! Sa fie super oferta la dacia, care in loc de jante clasice, sa puna jante in forma de carma marinareasca. Firmele de sampon sa promoveze "suvita sugubeata". Companiile din zona optica-oftalmologie sa arunce pe piata un studiu prin care "privirea in confluenta" e mai inteligenta.
E mai bine de o jumatate de an pana la alegeri, asa ca putem astepta linistiti oferta la pantalonasi marinaresti.
Sanatate!...si viva Oh-tu-Bama!

4 comentarii:

  1. amazing..simply the best.

    RăspundețiȘtergere
  2. Calitatea americanilor de a face spectacol din orice e de necontestat asa ca, acum cu prilejul investirii primului presedinte de culoare din istoria SUA, era de asteptat sa faca din...... bici si sa si pocneaca.

    RăspundețiȘtergere
  3. super tare ca a facut obama super-festivitate?!...sau super tare ca s-au vandut ultimele perechi de chiloti cu fata lu' ObaMan (noul SuperMan)?!! :)

    RăspundețiȘtergere