marți, 17 februarie 2009

anti-Valentine's intarziat

Toata lumea a vuit in jurul meu in weekend-ul care tocmai s-a incheiat. De ce?! Pai au venit americanii! Nu este vorba despre Bush, Obama sau Tom & Jerry, ci despre obiceiuri. Mai nou toti romanii sarbatoresc Halloween-ul, iar acum s-au aliniat pentru a sarbatori Valentine's...ce mai...cred ca ar trebui sa avem abordari americanesti cand vine vorba de a invita partenerul sau partenera in oras. In loc sa zicem: "hai sa iesim la un suc"...mai bine sa zicem: "vrei sa luam un mecmeniu?".
Nu sunt anti-american, dar mi se pare de-un penibil "jenibil", sa importam la pachet cu Cola-Coca si sarbatorile lor!!! Haideti sa facem si "Thanksgiving" sau cum se numeste sarbatoarea lor curcaneasca. Noi romanii de ce nu luam cate-o gaina s-o trantim in mijlocul mesei, ca mai apoi sa ne imbatam ca porcii?!
Anul trecut la televiziuni au fost mai multe "laiv-uri" de ziua Americii, decat pe 1 Decembrie.
Ce sa mai inteleg?! Oare noi romanasii nu ne putem iubi, nu putem face cadouri in alte zile...chiar tre' sa-l avem in buzunarul drept pe Valentine?!
Pe de-o parte ar trebui sa nu-mi pese asa mult, insa singurul lucru pe care nu vrem sa-l invatam de la americani e ceea ce ei numesc "self-estime". Mi-e ciuda ca aceasta sintagma nu are traducere practica la noi, la romani, ca entitate. Totusi, hai sa nu mai fim asa seriosi, mai bine mancam un mic, bem un jek daniels, ca doar suntem romani adevarati, what the f@(k!

3 comentarii:

  1. Relax man :)) Eu de ex. nu-s credincios, dar tin Craciunul! Eu nu ma manifest de Valentines dar nici nu ii critic pe cei care o fac. Oamenii au tot mai putine bucurii in vremurile astea, si daca asta ii face fericiti macar pe moment, de ce sa nu sarbatoreasca?

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Toate aceste "sarbatori" sunt niste bull shit-uri comerciale. Daca vrei sa daruiesti ceva, de ce trebuie sa astepti ziua de 14 februarie? sau ce, atunci nu simti ca scoti banii din buzunar... esti hipnotizat... vorba unui prieten: nici doctorul nu mai poate interveni.
    P.S.: Dragobete Fericit!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu sunt nici pro-Dragobete, nici pro-Valentine's, nici macar pro Teve!
    Incercam sa zic doar ca nu tre sa fi conditionat de o data din calendarul ortodox, catolic sau iehovist pentru a avea o "iesire sentimentala"! :)

    RăspundețiȘtergere