luni, 2 februarie 2009

Diminutivus erectus

Salutarici! Pentru aceasta postarica am ales un subiectel dragalas care tot mai des iese pe guritele noastre. Este vorba despre scumpuletul diminutivel! Mai nou, cand trebuie sa dormi, zici ca tre' sa faci nanita. Cand mergi la wc sa faci pisu', de fapt mergi sa faci pipilica. Cand bei o cafea, de fapt gusti o cafeluta. Cand dai pe gat o bere, de fapt savurezi o bericica. Deci, ce frumusel este sa stai pe canapeluta, cu o sticluta de alcoolut in manuta, cu un bolulet de popcornel in bratisoare, iar cu telecomanduta sa jonglezi cu televizorelul.
De ce nu am folosi diminutivul si cand vorbim despre politica?! ...dupa ce s-a spalat pe ochisori, presedintelul traianel i-a dat un telefonas lui boculet; elenuta fiind inca sub cearceafut se gandea pe unde sa mai dea dungulite de parcarica. Privind atent cu ochisorii la stirisoare, marinarelul voinicel pune manuta pe carmulita tarisoarei si ii imprima directiuca. Dupa ce organizeaza o conferintica de presulica si vorbeste frumos despre coruptzei, gaozarei, tigancuse, sistemutul ticalositel etc, se retrage frumusel la goldanel blitzurel. Langa un paharel de vinulet, cel mai bun tovarasel este chiar intaiul ciobanel al plaiului, adica gigica. Se vorbeste ca emilut bocut vrea sa reduca dragutele salarici, deoarece statuletul vrea sa aiba mai multi banisori la bugetutz. Ministrelul Sanataticii da doctorasi afara. Pusculitele si pistolasele disparute de la bazica militarasa nu sunt de gasit in masinutele oprite de filtrutele politiucii.
Oricum, statuletul va astepta la votulet, pentru presedintel. Aveti grijulica unde puneti stampiluta!
Bloguletul meu va mai asteapta sa-l giugiuliti...ziulica-de-ziulica!

2 comentarii:

  1. si cate "diminutivele" mai sunt...
    * nu se mai mananca ciorba...ci "ciorbita";
    * nu tocana... ci "tocanita";
    * nu friptura..... ci fripturica;
    * nu prajitura .... ci prajiturica;
    ca cica e "la moda" asa:):):) hi, hi, hi

    RăspundețiȘtergere
  2. nu mai zic de inspiratia parintilor care si-au botezat copiii: Bradut, Vladut, Ionut, Raducu....etc. Cand sunt mici, mai merge "alintul" da cand "copilasul" se transorma intr-un "munte de om" e cam hilar sa-i spui Bradut. Cu numele asta aveam un prof' de matematica in liceu. Era ditamai omul (undeva la 1.90 si peste 100 de kg) si i se potrivea mai bine prenumele de BRAD decat de Bradut!

    RăspundețiȘtergere