miercuri, 18 februarie 2009

Ardeleanul si italiencele

Vreau sa mentionez de la bun inceput ca in aceasta postare nu este vorba despre transcriptul vreunui film pentru copiii peste 18 ani! Ce-i drept, n-am scris de ceva timp despre vuietul societatii, asa ca acum m-am inarmat cu niste idei care (pentru cunoscatori) nu s-au expus la teve. Deci, este vorba despre greci...Pardon, asa era o veche poanta; de fapt este vorba despre italieni, sau despre romanii din "Cizma cu cristale versace", luati-o cum vreti (trad: interpretati-o cum doriti - asta e pentru pretentiosi :)!
Intr-o zi de februarie cu soare, in minunata noastra tara cu clima mediteraneana (Romania), am intrat intr-o discutie cu doua domnisoare din Italia. Au venit la un schimb de experienta la noi. Vedeti ca si italienii vin la noi, nu doar rrromanii nostri merg la ei?! Povestind despre una, despre alta, am ajuns la subiectul "fierbinte/ oparit" - "romanii trebuie goniti din Italia!". Ideea prezentata de italience privind aceasta situatia m-a pus putin pe ganduri. Initial credeam ca "baga vrajeli", insa la final expunerea fetelor era foarte bine conturata. In Italia -spuneau ele- au mai fost episoade de acest gen. La inceputul anilor '90 marocanii au invadat "Bocancul". A fost o isterie...apoi toata treaba s-a calmat. Cam prin '96 au aparut albanezii. Au terorizat "Tocul cizmei". Dupa o perioada de "panica-n masa" lumea si-a vazut de treburile cotidiene si de serialul "La Piovra - Caracatita".
Step by step, in slapi chinezesti, rrromanii au ajuns in cizma propunandu-si "s-o incalte"! Ce-i drept, pentru cetatenii onesti din Romania (care sunt in Italia) este destul de greu. Parca ar fi ciumati...
Dupa interludiul meu de deasupra, una dintre "ragazze" a spus un lucru genial, de fapt o intrebare retoarica: "cine a dus Mafia in America si a facut-o cunoscuta la nivel mondial?!"
Intr-o viitoare postare o sa va povestesc istoria celebrei "PIZZA"
P.S. - eu sunt ardeleanul...din titlu :)

Un comentariu:

  1. sunt de acord ca UNII tigani fac ravagii prin Italia (cum de altfel fac si pe la noi), dar nu cred ca ar trebui sa fie condamnat un neam intreg pentru actiunile unor indivizi. Ideea e ca si la ei "propaganda" nationalista e in floare, si acu fac din tantar armasar. Ce, la noi in tara italienii nu fac prostii? Ar trebui sa facem si noi campanii nationale sa blamam natiunea italiana? NU. Nu o sa facem. Noi o sa ne vedem de "criza noastra economica" si o sa incercam sa supravietuim cum putem:D

    RăspundețiȘtergere